Rozwój osobisty

Jaki rodzaj chłodzenia jest najlepszy dla restauracji?

By 12 marca 2020 No Comments

Od dużych lodówek z wieloma pokładami i witrynami cukierniczymi po lodówki stojące i lodówki pod ladą, specjalne lodówki są niezbędne do prowadzenia restauracji.

Lodówki komercyjne są zaprojektowane do utrzymywania temperatur między 34 ° F a 40 ° F. Zdolność do przechowywania żywności w określonej temperaturze, element wentylacyjny sprężarki i powierzchnie ze stali nierdzewnej są typowe dla lodówek restauracyjnych.

Wybierając odpowiednie chłodzenie dla swojej restauracji, Twoja kuchnia działa płynnie i oferuje Twoim klientom optymalne bezpieczeństwo żywności.

JAK WYBRAĆ ODPOWIEDNIE CHŁODNICE

Zanim zdecydujesz się na zakup lodówek w restauracji, musisz najpierw dokładnie określić, jakiego rodzaju lodówek i lodówek potrzebujesz.

Rozmiar Twojej restauracji i rodzaj serwowanej żywności są najważniejszymi czynnikami przy wyborze właściwej chłodziarki komercyjnej.

Jeśli Twoja przestrzeń kuchenna jest niewielka, prawdopodobnie nie masz miejsca - lub potrzeby - na dużą lodówkę, więc wystarczająca będzie przestronna, stojąca lodówka. Jeśli podajesz różne wyroby cukiernicze lub schłodzone napoje, powinieneś wybrać specjalną lodówkę z lodówką lub pionową lodówkę.

Częstotliwość dostaw świeżych produktów określa również, jakiego rodzaju urządzeń chłodniczych potrzebujesz w swojej restauracji. Na przykład, jeśli codziennie dostarczasz świeże lub schłodzone produkty, potrzebujesz mniej chłodni niż ci, którzy otrzymują dostawę raz lub dwa razy w tygodniu.

JAKIE SĄ RÓŻNE RODZAJE CHŁODZENIA RESTAURACJI?

Ponieważ dostępnych jest wiele rodzajów chłodzenia restauracji, ważne jest, aby wybrać odpowiedni rodzaj chłodziarki lub lodówki, który najlepiej pasuje do Twojej kuchni komercyjnej:

Pionowe lodówki i zamrażarki - Dzięki mniejszej pojemności niż lodówka w zabudowie, pionowa lodówka nadaje się do większości kuchni w restauracji. Stojąca lodówka Gastronorm jest dostępna w różnych rozmiarach, w zależności od wymagań dotyczących chłodzenia. Zajmuje mniej miejsca niż lodówka lub komoda i może przechowywać wszystkie świeże i łatwo psujące się produkty. Chłodziarki stojące Gastronorm idealnie nadają się do stosowania w stołówkach hotelowych, restauracyjnych, szkolnych lub szpitalnych lub w miejscach, w których urządzenie musi pracować w wysokich temperaturach ruchliwej kuchni, a jednocześnie ma wystarczającą pojemność. Są zaprojektowane do pracy w temperaturze 43 ° C i dlatego nadają się do chłodzenia mięsa.

Lodówki podblatowe - znane również jako szuflady chłodzące - te lodówki o dużej pojemności są idealne do kuchni, w których jest mało miejsca. W zależności od wielkości kuchni i potrzeb w zakresie chłodzenia wybierz lodówkę dwu-, trzy- lub czterodrzwiową do przechowywania owoców morza, drobiu lub mięsa

Sięgnij do lodówek - bogata lodówka o łatwym dostępie i dużej pojemności to idealne urządzenie chłodzące w wielu kuchniach restauracji. Odpowiedni do wszystkich łatwo psujących się i schłodzonych produktów, zakres w lodówce powinien znajdować się z dala od ciepła pieców restauracyjnych

Schłodzone stoły przygotowawcze - Ten typ komercyjnego sprzętu chłodniczego jest dostępny do przygotowywania pizzy lub sałatek / kanapek i powinien znajdować się w strefie przygotowywania posiłków w kuchni restauracji. Zazwyczaj zawierają dodatkowe szuflady pod blatem stołu dla dodatkowej przestrzeni chłodzącej

Lodówki ekspozycyjne - Lodówka ekspozycyjna została specjalnie zaprojektowana do przechowywania schłodzonych produktów w temperaturze otoczenia podczas ekspozycji w restauracji. Lodówka ekspozycyjna idealnie nadaje się do ciast i deserów oraz napojów. Szklany licznik chroni świeże produkty i oferuje Twoim klientom atrakcyjny wygląd.